Jammer genoeg zullen er tot eind augustus geen massa-evenementen, en dus ook geen grote festivals plaatsvinden. Dat heeft zonet de veiligheidsraad beslist. Premier Sophie Wilmès maakte die beslissing bekend tijdens een personferentie. Er is momenteel nog geen ondergrens vastgelegd voor de grootte van de festivals.

Al weken werd er gespeculeerd, maar nu is er eindelijk wat duidelijkheid. De veiligheidsraad kwam vandaag samen om te beslissen hoe het voort moet met de huidige coronamaatregelen in België. Zo heeft men beslist dat er voorlopig geen verstrenging komt maar wel een verlenging van de huidige maatregelen tot 3 mei. Daarnaast werd ook duidelijkheid geschept over massa-evenementen in ons land: die zullen al zeker tot en met 31 augustus afgelast worden. De definitie van ‘groot festival’ is echter nog niet vastgelegd.

De organisatoren van grote evenementen, waar festivals dus ook ondervallen hebben nu dus de duidelijkheid waar ze al een tijdje om vroegen. Het is dan ook een kwestie van tijd vooraleer die evenementen en festivals communiceren naar tickethouders. Hoe het zit als je een ticket hebt gekocht voor een event zal je binnenkort vernemen via de website en social media van deze events.