Concertorganisator Live Nation wordt aangeklaagd door de Israëlische staatsomroep KAN vanwege het optreden van Madonna tijdens het Eurovisie Songfestival, zo schrijft het entertainmentblad Variety.

KAN stelt in de aanklacht onder meer dat Madonna een overdaad aan technische en logistieke ondersteuning kreeg voor haar optreden. Het team van de zangeres heeft volgens de omroep die extra kosten moeten dragen van o.a. koptelefoons, podiumassistenten, tenten, beveiliging en extra medewerkers.

Een woordvoerder van KAN bevestigt dat er een aanklacht is ingediend, maar wil niks zeggen over het gevraagde bedrag. Uit gegevens die online beschikbaar zijn, blijkt dat de TV zender ruim 350.000 euro wil zien van Live Nation. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak voorkomt.

De show van Madonna tijdens het Songfestival was om meerdere redenen controversieel. Zo was het lange tijd onduidelijk of ze daadwerkelijk zou komen optreden, droegen enkele van haar dansers Israëlische en Palestijnse vlaggen op hun kleding tijdens de show (terwijl dat bij de repetities niet zo was) en kreeg ze kritiek op haar zangkunsten.

Madonna zou 1 miljoen (bijna 890.000 euro) hebben gekregen voor het optreden.