Zanger Moby kiest al meer dan dertig jaar voor een veganistisch dieet en vond het tijd om er wat meer mee naar buiten te komen. De muzikant heeft daarom de woorden “Vegan for life” op zijn hals laten tatoeëren.

Moby deelt een foto van zijn tattoo op Instagram. „Ik ben nu bijna 32 jaar veganist, dus het leek me wel veilig om deze tatoeage te laten zetten”, zegt de 54-jarige muzikant. „Daarbij is mijn inzet voor dierenrechten mijn levenswerk. En voor als dat nog niet duidelijk was: het heeft een dubbele betekenis.”

De zanger bedankt ook Kat Von D, die de tatoeage blijkbaar ook heeft gezet. Dierenrechtenorganisatie PETA reageert enthousiast op de tattoo. „We vinden ’m geweldig! Jouw toewijding om dieren te helpen gaat nog zoveel verder dan deze tatoeage.”

Het is niet de eerste keer dat de muzikant zich uitspreekt over zijn levenskeuzes. Vorige maand schreef hij op Instagram: „Ik ben veganist en een dierenrechtenactivist om verschillende redenen: gezondheid, klimaatverandering, antibiotica-resistentie,.. maar ik ben vooral een veganist en dierenrechtenactivist, omdat ik geloof dat ieder dier het recht heeft een leven te leiden zoals het dat zelf wil.”