Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen heeft op YouTube een nieuwe mijlpaal bereikt: het is de oudste muziekvideo met meer dan een miljard kijkers. Dit maakte de band zondag bekend op Facebook.

Het lied uit 1975 stoot daarmee November Rain van Guns ‘N Roses van de troon. Op Facebook reageert de band enthousiast op het nieuws. “Een miljard kijkers voor Bohemian Rhapsody op Youtube!
Dat onze muziek nog steeds zo veel impact heeft, is gewoonweg fantastisch, en we willen hiervoor iedereen bedanken. Om het te vieren heeft Queen een nieuwe versie van hun video op hun website geplaatst

Het is niet het eerste record dat Bohemian Rhapsody heeft behaald. Het nummer werd in 2018 het meest gestreamde nummer van de twintigste eeuw. In november 2018 was de hit wereldwijd 1,6 miljard keer beluisterd, zo bleek uit de gegevens van Spotify, Apple Music en YouTube. Bohemian Rhapsody werd na de verschijning van de gelijknamige biopic opnieuw populair. Queen bracht het nummer uit op het album A Night at the Opera. Wereldwijd wordt de hit beschouwd als een van de meest succesvolle nummers aller tijden.