Events

Red & Blue is de eerste club die opengaat

today3 September 2021

Background
share close

In Antwerpen is discotheek Red&Blue gisteravond voor het eerst weer opengegaan sinds de sluiting door corona.

Een maand vroeger dan gepland, want discotheken mogen officieel pas open vanaf 1 oktober. Een privéfeest met 200 mensen mag dan weer wel en dat is dan ook wat eigenaar Nourdin Ben Sellam heeft gedaan. De eerste discotheekgangers waren alvast enthousiast: “Heel speciaal dat we hier weer met onze vrienden naartoe kunnen komen”, klinkt het.

“We hebben er echt lang op gewacht, het lijkt wel 3 jaar geleden”, zegt Lenny, die in de rij staat om binnen te gaan bij Red&Blue. De discotheek was anderhalf jaar gesloten door de coronamaatregelen en de vaste klanten hebben het duidelijk gemist. “Ik kwam hier elke week en ik ken hier iedereen”, zegt Dante. “Het is dus echt wel speciaal dat ik hier terug naartoe kan komen met de vrienden met wie ik hier elke donderdag stond.”

Ook voor Marijke is het een spannend moment waar ze lang naar heeft uitgekeken. “Ik heb in die anderhalf jaar dat het gesloten was vooral mijn tijd gevuld door op de playstation te spelen met mijn vriend. In het begin was dat wat aanpassen, maar je wordt het wel gewoon. Ik hoop dus dat ik dit ook weer snel gewoon wordt”, lacht ze.

Eigenaar Nourdin Ben Sallam is ook erg blij dat hij zijn vaste klanten weer kan begroeten. “Iedereen die wou komen, kon op voorhand een mail sturen. Zo hebben we een lijst gemaakt met genodigden om er een privéfeest van te maken, met een Covid Safe Ticket. We kregen wel vragen van mensen die twijfelden of het wel veilig was en volgens de regels, maar we zijn echt helemaal in orde. Burgemeester Bart De Wever heeft dat ook bevestigd.”

Ik ga nu de eerste keer wat vroeger sluiten want de buurt is het niet meer gewoon, ze moeten er weer wat aan kunnen wennen

Nourdin hoopt dat hij in oktober weer 600 mensen mag ontvangen, maar dat is nog niet helemaal duidelijk. “We weten nog altijd niet onder welke voorwaarden we zullen mogen openen. Niemand kan er aan uit.”

Voorlopig is het dus een privéfeest met 200 man, en de Red&Blue gaat ook iets vroeger dicht dan vroeger. “Ik doe rond 4 à 5 uur de deur al dicht, het zal niet tot 7 uur ‘s morgens zijn. De buurt is het niet meer gewoon, het is hier anderhalf jaar stil geweest. Ik wil ze dus de kans geven om er opnieuw wat aan te wennen.”

Written by: admin

Rate it

Previous post

Events

Pukkelpop geannuleerd: wat met je ticket en wanneer vindt de volgende editie plaats?

De organisatie van Pukkelpop heeft zonet gemeld dat het festival dit jaar niet doorgaat. Het is onhaalbaar om het jonge publiek te testen op corona, klinkt het. Veel mensen hadden evenwel al een ticket op zak. Hoe gaat het nu verder? Pukkelpoppers die een ticket hebben gekocht, worden voor 8 augustus per e-mail gecontacteerd, zo meldt de organisatie op haar website. Ze krijgen de keuze om hun ticket terugbetaald te […]

today23 July 2021

0%