Events

Rock Werchter en Tomorrowland slaan handen in elkaar voor nieuw festival CORE

today26 January 2022

Background
share close

De organisatie zegt dat ze elk zintuig wil prikkelen met het nieuwe festival. “Natuur, muziek en kunst vormen het hart van een totaalervaring”, klinkt het. Er zullen heel wat kunst-, geluids- en lichtinstallaties op het terrein staan. Net zoals op Tomorrowland, zullen ook op CORE de podia opvallen. En ook de culinaire festivalgangers zullen aan hun trekken komen, want de organisatie belooft een “exquise foodbeleving”.

De organisaties van Tomorrowland en Rock Werchter leggen de lat hoog, want ze hopen op 25.000 bezoekers per dag. Er worden zowel Belgische als internationale festivalgangers verwacht. Wie graag naar het festival wil, moet wel wat dieper in de buidel tasten. Een dagticket is er vanaf 67 euro, een weekendticket vanaf 123 euro. De organisatie zal ook VIP-tickets en pakketten met hotelovernachting aanbieden.

Kritiek
Hoewel er heel wat enthousiasme is bij festivalgangers, reageren enkele buurtbewoners iets minder opgetogen. “Geen respect voor de omwonenden die oordopjes zullen moeten gebruiken”, is een van de boze reacties. Naast de locatie komt er ook wat kritiek op de dure tickets en de opvallende data. “Eind mei, da’s vlak voor de examens”, merken enkele studenten op.

De voorverkoop start op 23 februari, de algemene ticketverkoop begint op 24 februari. Pre-registreren kan vanaf nu via corefestival.com. Wanneer de line up bekendgemaakt wordt, is nog niet duidelijk.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Events

Brussels Summer Festival slaat opnieuw jaartje over

Brussels Summer Festival gaat ook dit jaar niet door. Het festival in het centrum van de hoofdstad vond ook in 2020 en 2021 niet plaats. Volgens de Brusselse stadszender BX1 zouden de organisatoren geen risico willen nemen. “Gezien de onzekerheden van de komende maanden hebben we besloten je tickets terug te betalen", klonk het in een antwoord van de organisatie op e-mails van enkele festivalgangers. Tickets voor de editie van […]

today26 January 2022 1

0%