Music

RIP Daft Punk

today22 February 2021 1

Background
share close

Het legendarische danceduo Daft Punk, bekend van de monsterhits ‘One More Time’ en ‘Around The World’, stopt er na 28 jaar mee. Hun manager Kathryn Frazier bevestigde het nieuws aan verschillende media waaronder Pitchfork. Een reden voor hun split werd niet gegeven. 

Daft Punk zag voor het eerst het licht in 1993 en werd opgericht door het Franse danceduo Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. Het nieuws over hun split werd aangekondigd in een video die de titel ‘Epilogue’ kreeg en in totaal acht minuten duurt. Hun manager Kathryn Frazier bevestigde het nieuws ook aan verschillende sites, zoals Pitchfork en Variety. Of de twee in de toekomst nog samen gaan werken onder een andere naam, wilde hun manager niet bevestigen of ontkennen. 

In de video zien we hoe het duo rondloopt in de woestijn. Zoals we van het paar gewoon zijn, verbergen ze ook nu hun identiteit achter hun helmen. Plots kijken de twee elkaar aan en zien we dat een van de twee een soort van apparaat op zijn rug heeft. Wanneer de andere op de knop van het apparaat drukt, begint er een aftelklok. Vervolgens zien we hoe een van de twee leden wegwandelt en explodeert. De scène eindigt met een zonsondergang of -opgang en dan horen we plots ‘Touch’, een nummer van Daft Punk, op de achtergrond.

Hun debuutalbum ‘Homework’, dat de groep in 1997 uitbracht, was ongezien in de dancewereld. De plaat bevat een aantal van hun grootste hits zoals ‘Around the World’ en ‘Da Funk’. In 2001 kwam het Franse duo met een opvolger, ‘Discovery’, op de proppen. De groep is daarnaast verantwoordelijk voor een aantal van de populairste dance- en popnummers ooit. Denk bijvoorbeeld maar aan songs zoals ‘One More Time’ en ‘Harder, Better, Faster, Stronger’. Bij fans van de band komt het nieuws van hun breuk dan ook erg hard aan. “Bedankt voor alles wat jullie voor de muziekwereld gedaan hebben. Voor eeuwig dankbaar” en “Oke, nu is 2021 officieel het ergste jaar ooit”, zijn slechts enkele van de reacties die sinds het nieuws van hun split op hun Instagramaccount verschenen zijn.

Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter staan naast hun muziek ook vooral bekend om de opmerkelijke helmen die ze altijd dragen. Veel mensen weten dan ook niet hoe het duo er in het echte leven uitziet omdat de twee al jaren niet meer zonder hun futuristische outfits naar buiten komen. Af en toe werden de leden van Daft Punk wel zonder hoofddeksel gespot. In 2014 werden ze bijvoorbeeld na de Grammy Awards een keertje op de luchthaven gefotografeerd. Toen probeerden ze om er zo anoniem mogelijk uit te zien, maar uiteindelijk werden ze dus toch door de media gespot. 

In een interview met Rolling Stone vertelde Daft Punk wat meer over hun opmerkelijke outfitkeuze. Zo zijn ze erg geïnteresseerd in de dunne lijn tussen fictie en realiteit en wilden ze fictieve personen creëren die in het echte leven niet bestaan. Daarnaast hebben de helmen natuurlijk nog een aantal andere voordelen. “Mensen komen niet constant naar mij toe om mij te herinneren aan wat ik doe”, aldus Thomas Bangalter.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Events

Mysteryland kondigt 2021 editie aan met exclusieve pre-sale

Mysteryland heeft goede hoop dat ze van 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een magisch festivalterrein en kondigt de start van haar kaartverkoop aan. Het grootste dancefestival van Nederland verwacht snel uitverkocht te zijn Ruim 95% van Mysteryland’s trouwe bezoekers hebben gekozen het ticket van vorig jaar te behouden voor de 2021 editie. Voor de resterende tickets wil Mysteryland haar fans als eerste […]

today11 February 2021 1

0%