News

STUDY360-project maakt samen blokken tijdens corona mogelijk in Antwerpen

today16 April 2021

Background
share close

De coronacrisis weegt op iedereen, en niet in het minst op studenten. Niet alleen moeten ze dit academiejaar noodgedwongen de lessen volgen vanuit hun studentenkamer, ook moeten ze hun examens opnieuw alleen voorbereiden. STAN, het studentenplatform in Antwerpen, zet het project STUDY360 in om studenten in coronaveilige omstandigheden samen te laten blokken. Zo wil stad Antwerpen de studenten en hun welzijn mee hoog op de agenda houden.

Sinds 5 jaar organiseert STAN (Student & Antwerp) het project STUDY360, waarbij studenten samen kunnen studeren op verschillende pop-uplocaties in Antwerpen. Alle locaties hebben een uniek aspect waardoor ze het blokken aangenamer maken voor de studenten. STUDY360 blijkt keer op keer een groot succes bij zowel studenten als locatiepartners.

Tijdens dit academiejaar bood STUDY360 studenten de kans om op een veilige manier in kleine groepen samen te studeren. Meer dan ooit slaat dit aan. Organisaties die het voorbije jaar noodgedwongen hun werking on hold moesten zetten, waaronder de cultuurhuizen, boden solidair hulp aan de studenten door hun locaties voor hen open te stellen.

Samen studeren noodzakelijk voor welzijn studenten

Stad Antwerpen zet voor de derde keer tijdens dit coronajaar in op veilig samen blokken. STAN, de locatiepartners en veiligheidsdiensten zetten hiervoor opnieuw een arsenaal aan maatregelen in.

Schepen voor onderwijs en jeugd Jinnih Beels: “Het einde van een ongewoon en lastig academiejaar komt stilaan in zicht voor onze studenten. Dat wil ook zeggen dat de blok- en examenperiode naderen. Een periode waarin studenten meer dan ooit nood hebben aan een rustige en veilige studieplek. Ook heel wat ondernemingen en organisaties in onze stad – denk aan cultuurhuizen, brouwerij De Koninck en MerksemDok – hebben dat begrepen. Twintig locaties verspreid over de stad zetten hun deuren open om onze studenten, op een coronaveilige manier, een studieplek aan te bieden.”

Veilige studielocaties

Elke studielocatie wordt gemonitord: alle aanwezige studenten wordt gevraagd zoveel mogelijk op eenzelfde plek te studeren en alle geldende maatregelen in acht te nemen. Mondmaskerplicht en het gebruiken van de aanwezige desinfectatiematerialen zijn de basisstandaard. Registratie vooraf is verplicht, ventilatie en steward/suppoostenwerking zijn gegarandeerd. Zo kunnen studenten in alle rust studeren en zeker zijn van een veilige plek.

20 bloklocaties, bijna 350 studieplekken

Ook nu weer staan veel cultuurhuizen paraat: MAS, Arenberg, Bourlaschouwburg, deSingel, hetpaleis, Zomerfabriek, Trix en cultuurcentra De Kern en 252cc Ekeren zetten hun deur open voor de studenten. Ook bibliotheken en een aantal organisaties tekenen in op het STUDY360-project: bib Park Merksem, Borgerhub, brouwerij De Koninck, De Winkelhaak, Kavka, MerksemDok, Wisper/Noordpoort, Provinciehuis, GATE15, Campus National en Stadhuis (Hofstraat).

Praktisch

STUDY360, samen blokken op unieke en COVID-veilige locaties in Antwerpen, is een project van STAN. Het vindt plaats van maandag 19 april (geleidelijke openstelling van bloklocaties) tot en met vrijdag 25 juni 2021. Alle info staat op www.study360.be.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Events

Belgische nachtclubs verenigen zich voor 1 jaar gesloten nachtclubs

Nachtclub- en discotheekeigenaars uit gans Vlaanderen en Brussel verenigen zich en roepen sympathisanten van alle leeftijden op om op zaterdag 13 maart een symbolisch, coronaproof, herdenkingsmoment te houden aan de gesloten clubdeuren. Bedoeling is de aandacht te trekken op 1 jaar onafgebroken, verplichte sluiting van de discotheken en nachtclubs in België. AL 365 DAGEN GESLOTEN “Het is een jaar geleden dat we onze discotheken verplicht moesten sluiten, omwille van het […]

today10 March 2021 1 3

0%