Reviews

Pioneer presenteert langverwachte CDJ-3000 dj-speler

today10 December 2020 2

Background
share close

We hebben er een paar jaartjes op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. Pioneer DJ heeft zijn nieuwste generatie toplijn-speler aangekondigd, de CDJ-3000. Dit nieuwe vlaggeschip heeft zijn befaamde CD-slot niet meer, maar heeft wel een complete redesign gekregen om relevant te blijven. Enkele blikvangers zijn het vernieuwde grote display, de positionering van 8 fysieke hotcues en het scherm dat in het jogwheel geïntegreerd is. Hiermee krijgt deze speler een moderne jaren ‘20-uitstraling.

De CDJ-lijn van Pioneer is al jaren de meest toonaangevende en staat standaard op de rider van de grootste dj’s. Sinds de jaren 90 heeft het merk marktaandeel verworven en is het steeds met de tijd meegegaan om de DJ’s te geven wat ze willen, op basis van nieuwe technische mogelijkheden. De CDJ-3000 is een deftige professionele mediaspeler die USB-sticks, SD-kaarten en koppeling met het eigen Rekordbox muziekmanagement-software via een laptop of computer ondersteunt. Daarmee is hij de perfecte tool voor de veeleisende DJ die wil draaien met apparatuur die de grote namen in de DJ-wereld ook gebruiken tijdens evenementen en festivals.

Het zal dan ook niet verbazen dat deze speler binnenkort de CDJ-2000NXS2 gaat vervangen in clubs en op festivals. De Pioneer CDJ-3000 biedt echt alles wat een DJ tegenwoordig verwacht van een mediaspeler. Toch is hij in de absolute basis nog redelijk gelijk gebleven aan zijn voorganger. Een verrassende wending, gezien de geschiedenis die de CDJ-2000 vanaf de CDJ-1000 heeft doorgemaakt. Maar dit maakt het gebruiksgemak alleen maar gemakkelijker!

De grotere geïntegreerde touchscreen van de CDJ-3000 zorgt ervoor dat er elders op het toestel plaats gemaakt moet worden. Daarom zijn de hotcues nu onder het display geplaatst en vind je de loopsectie iets meer naar links, met overigens zeer praktische afzonderlijke 4- en 8-beat loop-knoppen. De tradtionele navigatieknoppenstructuur om in je speler te browsen is redelijk hetzelfde gebleven, maar iets naar rechts verschoven. Die ruimte kwam vrij door het verwijderen van de ‘Disc eject’-knop.

Meer info en technische specificaties kan je vinden op de site van Pioneer DJ: https://www.pioneerdj.com/

Written by: admin

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

0%